O nas
Miodosytnia warmińska
Nasza miodosytnia leży na Warmii, z dala od zgiełku, na terenie Krajobrazu Chronionego Doliny Środkowej Łyny. To dzika natura i urzekające krajobrazy. Wydaje się niemożliwe, że kolejny odwiedzany zakątek może być jeszcze piękniejszy od poprzedniego.
Natura i pszczoły
Wbudowana we wzgórze nad rzeką doskonale harmonizuje z przyrodą. Powstała przy naszej pasiece liczącej blisko 500 rodzin pszczelich, zbierających najbardziej uznane miody. Jest z nią nierozerwalna. Przyczyniając się do utrzymania lokalnego ekosystemu nasi zapylacze – ponad 20 mln pszczół, dostarczają złoty miód do tworzenia trunków. Unikalny miód z unikalnej szaty roślinnej Warmii.
Produkty kompletne
Każdy produkt tworzymy w sposób indywidualny i kompletny. Od wytworzenia i doboru surowca, warunków fermentacji i kolejności dodawania składników. Wtopienia w region i jego dzieje. Do oddania w warstwie wizualnej historii, którą na koniec opowiadamy smakiem trunku.
Dojrzewanie i leżakowanie
Nasze produkty dojrzewają przez leżakowanie. W przypadkach uzasadnionych wizją sensoryczną gotowego produktu, korzystamy świadomie z beczek wykonanych z różnego drzewa (dębowe, akacjowe). Wykorzystujemy również beczki z własną historią: po dobranych bourbonach, piwach, winach czy rzemieślniczych jakościowych nalewkach. Leżakowanie jest procesem, w którym trunki zmieniają swoją strukturę. Zapanowanie nad nim przez doświadczonego miodosytnika przysparza przyjemności degustacji.